„Femei pe Mătăsari” ediția 2014 – care e mesajul din spatele festivalului?

Festivalul urban Femei pe Mătăsari, aflat la a patra ediție,  a avut loc la începutul lunii iunie și, după cum prea bine ghiciți din titlu, s-a desfășurat pe Strada Mătăsari din Capitală.  Trei zile, o stradă, zeci de proiecte, modă, dans, spectacole de teatru şi o scena unde au urcat mai mulți muzicanți.

De ce Strada Mătăsari?

Strada Mătăsari are o natură ambivalenta. Ziua se arată ca oricare altă stradă din Bucureștii Vechi, dar noaptea se transformă. Zona Mătăsari e vestită pentru domnișoarele ce răsar odată cu lăsarea întunericului și se vând pe bani puțini, oricui și oricând.

De aici a plecat și ideea festivalului ce vine să „reabiliteze” imaginea femeii de pe Mătăsari și să tragă un semnal de alarmă. Organizatorii au fost inspirați și s-au asociat cu cei de la eLiberare – „O mișcare socială împotriva traficului de persoane și a exploatării sexuale în România”.

Înconjurat de rollup uri de informare, la standul eLiberare bucureștenii au aflat mai multe despre cauza pentru care ONG-ul luptă și s-au putut poza cu mesajul „Sunt un om liber”, printat pe o mare bulină albastră, de carton.

Să speram că inițiativa nu va rămâne fără ecou și așteptăm cu interes ediția numarul V a festivalului Femei pe Mătăsari.